از شروط اصلی پیشرفت در کلاس آموزش ویولن تمرین هر روزه برای تربیت عضلات و ذهن نوازنده است.
یکی از اشتباهات رایج که برخی هنجویان مرتکب میشوند این است که گمان میکنند تمرین سخت یک روزه میتواند جای تمرین چند روزه را بگیرد.
این امر نه تنها هیچ کمکی به پیشرفت شما نمیکند بلکه موجب آسیبه به عضلات نوازنده نیز میشود.
قبل از شروع تمرین موسیقی بهتر است برای دقایقی موسیقی گوش کرد تا ذهن از گردونه مسائل روزانه خارج شده به آرامش رسیده و وارد فاز موسیقی شود.
در این مدت بهتراست با نرمش هایی که بیشتر بر روی حرکات سروگردن، شانه ها، بازوها ومچ ، انگشتان و بالاخره کمر تمرکز دارند بدن را برای تمرین گرم نمود.
این نکته را همیشه مد نظر داشته باشید که موسیقی انتها ندارد و هیچ کس با عمر محدود انسان نمیتواند به حد کمال آن برسد.
پس از خود انتظارات معقول داشته باشید و دلسرد نشوید و برای رسیدن به سطح عالی خودتان تلاش کنید.
در این میان بایستی از ابزار رسیدن به این سطح، یعنی بدن، با ورزش و رژیم های صحیح غذایی بخوبی مواظبت نمود و آن را همیشه آماده نگه داشت
معمولا می توان از گام ساده کروماتیک بالا و پایین رونده که محدوده موسیقایی ساز را شامل می شود برای گرم کردن دست ها استفاده نمود.
فاصله تمرین و استراحت در آموزشگاه موسیقی تهران
در واقع برای هر میزان تمرین موسیقی روزانه بایستی از قبل برنامه ریزی صورت گیرد.
یک روش مفید می تواند مبتنی بر تکرار مداوم “تمرین واستراحت” باشد.
در این روش، بهتر است بعد از بیست دقیقه تمرین ده دقیقه به خود استراحت داد ودر این مدت نرمش نمود تا عضلات از حالت گرفتگی ای که به علت تکرار مداوم یک سری از حرکات در تمرین، به آن دچار شده است، درآیند.
در ادامه تمرین، بعد از بیست دقیقه تمرین دوم می توان بیست دقیقه به استراحت پرداخت.
بعد از بیست دقیقه سوم می توان تا یک ساعت استراحت داشت.
حتی در ساعات بعد می توان حجم استراحت ها را از این مقدار بالاتر برد.
این روش تمرین باعث بدست آمدن توان در استمرار تمرینات برای روزهای بعد است.
از استراحت های ما بین تمرینات می توان بسیار مفید استفاده کرد؛ شنیدن موسیقی به عنوان تمرین شنیداری، خواندن مطالب تئوری موسیقی، تاریخ موسیقی و… در جهت بالا تربردن سطح دانش عمومی موسیقی و ورزش نمودن، غیر از آنکه از خشکی و یکنواختی تمرینات می کاهد، از فرد، موسیقیدانی کامل تر می سازد.
چون یک موسیقی مبتنی بر عواملی چون صدا ، ریتم ، لگاتوها ودتاشه ها ، پیانوها و فورته ها وبسیاری از دیگر عوامل است، در تمرینات باید هر موسیقی به اجزا کوچکتر همانند عواملی که نام برده شد، تقسیم بندی شده و مستقیما روی هر یک تمرین کرد تا ضعف های هر مورد برطرف شود.
در واقع نوازنده بعد از برخواستن از هر یک از بخشهای تمرین موسیقی ، بایستی به یک نتیجه گیری هر چند کوچک در آن مورد، در ذهن خود رسیده باشد، تا آن تمرین مفید قلمداد شود